(+40)756.126.538
comenzi@agrolegvaro.ro
Precedentul
Produsul 19 din 23
Acest produs a fost adăugat în catalogul nostru la data de 30 ianuarie 2018
Următorul

LUNA EXPERIENCE 400 SC

LUNA EXPERIENCE 400 SC
(1 litru)

Producător:
BAYER
Preţ cu TVA:
Cere ofertă de preț


Descriere produs


Luna Experience 400 sc

Fungicid pentru combaterea bolilor  la măr și prun.

Substanțe active fluopiram: 200 g/l + tebuconazol 200 g/l

Formulare : SC (suspensie concentrată)

Mod de acțiune

Luna Experience conține fluopiram, o substanță activă nouă, cu proprietăți penetrante și translaminare, foarte eficace asupra unui spectru larg de patogeni în tratamente preventive. În ciclul de dezvoltare al patogenilor, fluopiram acționează în toate stadiile, inhibând germinația sporilor, creșterea tubului germinativ,creșterea miceliului și sporularea. tebuconazol are acțiune sistemică și prezintă proprietăți preventive , curative și uneori eradicative care îi conferă un spectru larg de activități. Sunt protejate frunzele, lăstarii, florile și organele fructifere.

Doza recomandată

În cultura de măr, organismele țintă sunt Rapănul (Venturia inaequalis) și Făinarea (podosphaera leucotricha), iar doza recomandata pentru tratarea bolilor este de: 0,75 l/ha (0,05%).

Prunul de asemenea are doua organisme țintă, Monilioze (Monilinia laxa și Monilinia fructigena) și Pătarea roșie a frunzelor de prun (Polystigma rubrum), iar doza recomandată este 0,5 l/ha (0,05 %).

Mod de utilizare

La măr se utilizează la doza de 0,75 l/ha(0,05 % în 1500l apă) pentru combaterea făinării (Podosphaera leucotricha) și a Rapănului (Venturia inaequalis). Tratamentele se efectuează începând cu faza de buton roz (BBCH 57) până în faza de coacere a fructelor – recoltarea fructelor (BBCH 87). Se efectuează maximum 2 tratamente la avertizare, la un interval minim de 7 zile. Timp de pauză înainte de recoltare 14 zile.

Pentru prun, Luna Experience se utilizează la doza de 0,5 l/ha (0,05 % în 1000 l apă) pentru combaterea moniliozelor (Monilinia laxa și Monilinia fructigena) și a pătării roșii a frunzelor de prun (Polystigma rubrum). Se efectuează maximum trei tratamente pe sezon,  primul începând cu faza de buton alb (BBCH 57) pâna la începutul colorării fructelor (BBCH 81). Intervalul între tratamente este de 7-10 zile. Timp de pauză înainte de recoltare este 7 zile.

Luna Experience 400 sc aplicat la dozele omologate este în general bine tolerat de plante și nu se manifestă fenomene de fitotoxicitate. La unele soiuri de măr (ex. Golden) pot apărea de fitotoxicitate (plasa). Testele de eficacitate biologică au fost efectuate numai cu Luna Experience 400 sc, de aceea orice altă combinație se face pe proprie răspundere. Înaintea utilizării în amestec cu alte produse (Fungicide, îngrășăminte lichide) se recomandă a se efectua un test de compatibilitate fizico-chimică într-un volum mai mic de soluție, urmat de un microtest biologic.
Fungicid pentru combaterea bolilor  la măr și prun.

Google+
Google
Facebook
Producători
Distribuie produs
Informații producători
Slideshow produse
PLANTAFOL
ACTIWAVE
VIVA
BREXIL COMBI
KENDAL
Seminte de tomate AMERIGO F1
Seminte de varza NOZOMI F1
Seminte de castraveti MIRABELLE F1
Seminte de vinete CLASSIC F1
Seminte de varza GLORIA F1 SEMINIS
Seminte de ardei capia SZEKELY F1
Seminte de tomate BOBCAT F1
Seminte de ceapa DENSITY 5
Seminte de pepene galben LONDON F1
Seminte de pepene verde MIRSINI F1
Seminte de ceapa SENSHYU YELLOW
Seminte de tomate roz FUJI PINK F1
Seminte de pepene verde ROMANZA F1
Seminte de ardei gras PATAK F1
Seminte de gulie NEISSE F1

Top