(+40)756.126.538
comenzi@agrolegvaro.ro
Precedentul
Produsul 18 din 23
Acest produs a fost adăugat în catalogul nostru la data de 30 ianuarie 2018
Următorul

FOLICUR SOLO 250 EW

FOLICUR SOLO 250 EW
(1 litru)

Producător:
BAYER
Preţ cu TVA:
116,00 Lei


Descriere produs


Folicur Solo 250 EW

Fungicid sistemic pentru combaterea bolilor la cireș, prun, măr, viță de vie și rapiță.

Substanță activă:  tebuconazol 250 g/l ;

Formulare : EW (emulsie în apă);

Mod de acțiune:

Folicur solo este un Fungicid cu spectru larg de acțiune, fiind absorbit rapid în plantă și translocat sistemic. El inhibă dezvoltarea patogenilor, cu efect preventiv, curativ și uneori eradicativ.

Doza recomandată:

La cultura de viță de vie,organismul țintă este Făinarea (Uncinula necator), iar doza recomandata de Folicur Solo este de 0,4 l/ha.

Pentru măr,organismele țintă sunt Făinarea (Podosphaera leucotricha) și Rapănul (Venturia inaequalis), iar pentru tratarea lor avem nevoie de o doza de 0,04 % (0,6 l/ha).

La culturile de cireș și prun , organismul țintă este fainarea (Uncinula necator), iar doza recomandata este de 0,75 l/ha (0,075 %).

La cultura de rapiță de toamnă, organismele țintă sunt Putregaiul alb (Sclerotinia slerotiorum), Pătare brună (Alternaria brassicae) și Făinarea (Erysiphe communis), pentru tratarea cărora avem nevoie de o doză de 1 l/ha (primăvara până la înflorire).

Pentru creșterea rezistenței plantelor la iernare și combaterea Putregaiului negru (Phoma lingam), avem nevoie de 0,5 l/ha din Fungicidul Folicur Solo, într-un tratament aplicat toamna.

Mod de utilizare:

La vița de vie se administrează o doză de 0,4 l/ha pentru combaterea făinării. Se recomandă a se utiliza pentru cel mult 3 tratamente efectuate atât înainte, cât și după înflorit (primul la faza de 3 frunzulițe nepliate, iar celelalte în intervalul inflorescenței  clar vizibile până la începutul colorării boabelor). Timpul de  pauză între tratamente este de 35 zile.

Pentru măr, Folicur Solo se utilizează la doza de 0,6 l/ha (0,04 %) pentru combaterea Făinarii și Rapănului. Se efectuează 1-2 tratamente la avertizare, postfloral după scuturarea petalelor, la interval de 7-12 zile. Timp de pauză între tratamente este de 14 zile, iar volumul de soluție necesar este de 1500 l/ha.

Pentru cireș  și  prun, se utilizează în doza de 0,75 l/ha (0,075%) pentru combaterea moniliozelor (Monilinia spp.). Se efectuează două tratamente : primul tratament se poate aplica începând cu faza de deschidere a sepalelor până la faza sfârșitului înfloritului, iar al doilea din faza de început al creșterii fructelor până în faza de coacere a lor. Timpul de pauză între tratamente este de 7 zile.

Pentru rapița de toamnă  se utilizează la doza de 1l/ha pentru a combate putregaiul alb, pătarea brună și făinarea. Se aplică la avertizare primăvara până la înflorit. Timpul de pauză între tratamente este de 30 zile.

Tratamentul de toamnă asigură, o dată cu protecția față de boli (inclusiv putregaiul negru),  creșterea rezistenței la iernare și la căderea culturii datorită efectului de regulator de creștere. Efectul de regulator de creștere se manifestă prin creșterea concentrației sucului celular, înrădăcinare mai puternică , inhibarea apariției premature a tijei florifere și o mai mare vigoare a plantelor. Doza la tratamentul în toamnă este de 0,5 l/ha, aplicat în faza de 4-6 frunze ale culturii.  
Fungicid sistemic pentru combaterea bolilor la cireș, prun, măr, viță de vie și rapiță.

Google+
Google
Facebook
Producători
Distribuie produs
Informații producători
Slideshow produse
Seminte de dovleac placintar HANNAH F1
Seminte de dovlecel NATURA F1
Seminte de salata iceberg AUREOLA
Seminte de salata iceberg DIEGOLA
Seminte de salata iceberg SAULA
Seminte de tomate AMERIGO F1
Seminte de castraveti MIRABELLE F1
Seminte de vinete CLASSIC F1
Seminte de ardei gras SALANA F1
Seminte de vinete albe BIBO F1
Seminte de pepene verde YOULIE F1
Seminte de varza TEXAS F1
Seminte de morcovi SIRKANA F1
Seminte de salata verde MAFALDA
Seminte de fasole AURIE DE TURDA
Seminte de ardei iute PALOC F1
Seminte de telina APOLLO
Seminte de telina de radacina PRINZ
Seminte de ardei gogosar TRAIAN F1
Seminte de tomate BOBCAT F1

Top