(+40)756.126.538
comenzi@agrolegvaro.ro
Precedentul
Produsul 6 din 23
Acest produs a fost adăugat în catalogul nostru la data de 27 iulie 2013
Următorul

CONSENTO 450 SC

CONSENTO 450 SC
(1 L)

Producător:
BAYER
Preţ cu TVA:
96,00 Lei


Descriere produs


CONSENTO 450 SC

Substante active: propamocarb clorhidrat 375 g/l + fenamidon 75 g/l
Formulare: SC (suspensie concentrata)

Fungicid cu actiune sistemica si penetranta pentru combaterea bolilor la cartof si tomate

 

Modul de actiune

CONSENTO este un produs cu mecanism dublu de actiune, sistemic si penetrant. Asupra manei actioneaza preventiv si curativ, eficacitatea sa fiind ridicata chiar daca este aplicat dupa instalarea si declansarea bolii. Datorita sistemicitatii deosebite a componentei propamocarb, care este absorbitaIn proportie de 100% in maximum 1 ora de la efectuarea tratamentului, efectul protector al Fungicidului se transmite siIn organele nou formate. Propamocarb reduce dezvoltarea miceliului ciupercii, inhiba formarea zoosporilor si determina germinatia nepatogena a acestora. In planta, propamocarb stopeaza formarea membranei ciupercii, ceea ce duce in final la moartea acesteia. In concluzie, propamocarb are un mod de actiune asupra ciupercii patogene de tip inhibitor multisite. Acest mod de actiune face practic imposibila aparitia formelor de rezistenta la acest produs. Fenamidon are actiune penetranta si o distributie translaminara in plante. Asupra ciupercilor patogene actioneaza prin inhibarea respiratiei mitocondriale, împiedicând dezvoltarea miceliului, formarea sporangiilor si germinarea sporilor. Modul sau de actiune este similar cu cel de la strobilurine si famoxadon. Prin asocierea celor doua substante active, propamocarb si fenamidon, diferite ca mod de actiune, s-a realizat un efect sinergic pronuntat ce poate fi observat cu usurinta in conditii de câmp datorita eficacitatii foarte bune asupra manei cartofului. 

Modul de utilizare
Cartof

CONSENTO 450 SC se utilizează pentru combaterea manei (Phytophtora infestans) la doza de 2 l/ha, in 1-3 tratamente preventive pe vegetaţie, la interval de 8-12 zile. În situaţia unor condiţii extrem de favorabile pentru mană şi a existenţei unei rezerve infecţioase mari, acest interval trebuie redus corespunzător. În cadrul programului de stropiri, produsul se recomandă a se utiliza începând cu întrepătrunderea frunzelor din acelaşi bilon, când presiunea de infecţie este mare. Volumul de soluţie este de 200-400 l/ha. Pentru prevenirea apariţiei fenomenului de rezistenţă se recomandă utilizarea lui CONSENTO în alternanţă cu Fungicide din alte grupe chimice, diferite sub aspectul modului de acţiune asupra ciupercii.


Tomate

Se utilizează pentru combaterea manei (Phytophtora infestans) la doza de 2 l/ha CONSENTO (0,2%), in 1-3 tratamente preventive, în intervalele de creștere intensivă până la înflorit și după căderea florilor. Intervalul între două tratamente este de 8-12 zile. Timp de pauză: 3 zile.
CONSENTO 450 SC

Google+
Google
Facebook
Producători
Distribuie produs
Informații producători
Slideshow produse
PLANTAFOL
ACTIWAVE
VIVA
BREXIL COMBI
KENDAL
Seminte de varza NOZOMI F1
Seminte de vinete albe BIBO F1
Seminte de castraveti MIRABELLE F1
Seminte de ardei capia KAPTUR F1
Seminte de vinete CLASSIC F1
Seminte de dovleac ORANGE AGRO
Seminte de tomate RUXANDRA
Seminte de dovleac TUDOR
Seminte de ardei capia SZEKELY F1
Seminte de dovlecei SUMMER ACE F1
Seminte de castraveti CRISPINA F1
Seminte de ardei gras KABAR F1
Portaltoi CARNIVOR F1
Seminte de salata TOKIO F1
Seminte de salata verde HELMUT

Top