(+40)756.126.538
comenzi@agrolegvaro.ro
Precedentul
Produsul 5 din 6
Acest produs a fost adăugat în catalogul nostru la data de 19 noiembrie 2018
Următorul

Folie de termicitate 40 microni GINEGAR

Folie de termicitate 40 microni GINEGAR
(1kg)

Producător:
GINEGAR Israel
Preţ cu TVA:
17,50 Lei


Descriere produs


Folia cu rol de protecţie termică (heat curtain - pătură termică) este utilizată pentru a asigura o foarte bună izolare termică a serelor şi solariilor şi pentru a reduce cheltuielile cu energia termică în timpul anotimpurilor reci.

Folia cu termicitate (pătura termică) este instalată în interiorul solarului/serei, orizontal între cultură şi folia care acoperă sera sau solarul. În acest fel se creează un microclimat optim pentru dezvoltarea şi creşterea culturilor. Fiind transparentă, lumina necesară dezvoltării plantelor este lăsată să treacă, în schimb, datorită aditivilor IR prezenţi în folie caldura este impiedicată să se piardă din seră sau solar în exterior.

Folia de termicitate are 40 microni grosime (0,04mm), un kilogram de folie având aproximativ 25 m2 şi este transparentă cu o foarte uşoară difuzie. Lăţimile disponibile sunt 3,5 m, 4,2 m, 5,2 m si 6,2m. Garanţia oferită de producător este de 12 luni, iar durata de viaţă poate ajunge la 2 - 3 ani.

Pe lângă gradul înalt de termicitate al acestei folii un alt avantaj major este suprafaţa mare acoperită de un kg de folie: aproximativ 25 m2/kg, fiind foarte rentabilă faţă de restul foliilor de intrerior pentru solarii de pe piaţă.


EFECTUL DE termicitate AL folieI DE POLIETILENĂ


La prima vedere ar părea că efectul de termicitate are efect asupra temperaturii aerului din sere şi solarii, efect care de altfel este şi criteriul după care se consideră dacă o folie îşi face treaba.

Adevărul însă este altul, dacă nu se înţeleg anumite fenomene ce determină evoluţia temperaturii aerului din sere şi solarii pe timpul nopţii.

Cel mai important aspect de care trebuie ţinut cont într-o seră sau solar este asigurarea şi menţinerea unei temperaturi optime de creştere şi dezvoltare a plantelor.

Dacă aerul este cald în timpul nopţii, acest aer împarte o parte din caldura sa plantelor, dar aerul este un transportor foarte slab de căldură, în concluzie există o limită până la care aerul poate încălzi plantele, deoarece o foarte mare parte din caldură se pierde prin radiaţie şi convecţie.

Cu alte cuvinte plantele pierd căldura cu ajutorul aerului care o transferă mai departe în atmosferă. Viteza cu care are loc acest fenomen este puternic influenţată de tipul foliei utilizate la acoperirea serei sau solarului.

Foliile de acoperire profesionale, care prezintă aditivi IR (de termicitate) reflectă o parte importantă din radiaţia de căldură, care în mod normal s-ar degaja în atmosferă, înapoi în seră sau solar. Foliile care nu prezintă acest tip de aditiv (foliile normale fără aditiv IR) nu au proprietatea de a reflecta căldura înapoi în seră sau solar, menţinând astfel o temperatură mai ridicată decât afară, lăsând să se piardă pe timpul nopţii cu viteză foarte mare toată căldura acumulată în timpul zilei.

Efectul de păstrare a temperaturii optime de creştere şi dezvoltare al plantelor de către folia cu aditivi IR nu este singurul avantaj pe care acest tip de folie îl prezintă. Alt avantaj foarte important pe care îl prezintă este faptul că efectul de condensare al apei pe suprafaţa plantelor (care sunt mai calde) va apărea doar în ultimă instanţă după ce umezeala s-a condensat pe alte suprafeţe mai reci decât plantele.

Datorită faptului că asigură constant un plus de 3-6°C în plus în seră sau solar faţă de temperatura de afară pe timpul nopţii în condiţiile în care nu se încălzeşte deloc sunt economisite cu 25-30% costurile cu încălzirea, se asigură o timpurietate de 7-10 zile faţă de culturile învelite cu folie normală şi creşte considerabil productivitatea şi calitatea culturilor.

Pretul de 17.50 ron/kg este valabil doar la achizitionarea unui sul intreg!
Folie de termicitate 40 microni GINEGAR

Google+
Google
Facebook
Producători
Distribuie produs
Informații producători
Slideshow produse
Seminte de dovleac placintar HANNAH F1
Seminte de dovlecel NATURA F1
Seminte de salata iceberg AUREOLA
Seminte de salata iceberg DIEGOLA
Seminte de salata iceberg SAULA
Seminte de vinete albe BIBO F1
Seminte de ardei capia KAPTUR F1
Seminte de vinete CLASSIC F1
Seminte de tomate AMERIGO F1
Seminte de castraveti MIRABELLE F1
Seminte de ceapa rosie COUNTACH F1
Seminte de varza CARBONARA F1
Seminte de pepene verde ARASHAN F1
Seminte de tomate VALDAY F1
Seminte de morcovi NATALJA F1
Seminte de conopida COZIA F1
Seminte de ardei capia DUMBO 34
Seminte de tomate GHITTIA
Seminte de ardei capia UIGAR F1
CONFIDOR OIL SC 004

Top