(+40)756.126.538
comenzi@agrolegvaro.ro
Precedentul
Produsul 109 din 118
Acest produs a fost adăugat în catalogul nostru la data de 7 august 2020
Următorul

Erbicid SULTAN COMPLET
(5 L)

Producător:
ADAMA
Preţ cu TVA:
415,84 Lei


Descriere produs


 

PROPRIETĂȚI FIZICO-CHIMICE : SULTAN COMPLET conține 2 substanțe active: metazaclor (250 g/l), un derivat de cloroacetanilidă și clomazonă (33 g/l), un derivat de izoxazolidinonă.

MOD DE ACȚIUNE Cele 2 substanțe active din compoziția erbicidului SULTAN COMPLET acționează în mod predominant prin intermediul rădăcinilor. Metazaclorul inhibă diviziunea celulară și sinteza lipidelor în regiunile meristematice ale rădăcinii, iar clomazona inhibă biosinteza clorofilei și a carotenoizilor. Pierderea de pigmenți carotenoizi în cloroplastele celulelor vegetale reduce protecția împotriva absorbției de lumină (UV).

INSTRUCȚIUNI DE FOLOSIRE : Sultan Complet se aplică prin pulverizare pe sol, în preemergență (BBCH 00 – 05). Se va aplica un singur tratament pe sezon cu SULTAN COMPLET .

Spectrul de buruieni combatute:

Specii sensibile : Coada vulpii ( Alopecurus myosuroides ), Iarba vântului ( Apera spica-venti ), Hirușor ( Poa annua ), Traista ciobanului ( Capsella bursa-pastoris ), Spanac sălbatic ( Chenopodium album ), Turiță ( Galium aparine ), Sugel ( Lamium spp. ), Mușețel ( Matricaria spp. ), Floare de nu-mă-uita ( Myosotis arvensis ), Rocoina ( Stellaria media ), Pungulița ( Thlaspi arvense ), Șopârlița ( Veronica spp. )

Specii mediu sensibile : Trei frați pătați ( Viola arvensis )

Specii rezistente : Pir târâtor ( Agropyron repens)

DEZVOLTAREA REZISTENȚEI:

Multe dintre erbicide prezintă un risc general de dezvoltare a buruienilor rezistente la o anumită substanță activă. Riscul de dezvoltare a rezistenței speciilor de buruieni la SULTAN COMPLET a fost analizat respectând recomandările OEPP PP 1/213 (2). Având ca bază de pornire analiza datelor existente, riscul inerent al speciilor de buruieni țintă la clomazonă este considerat scăzut, exceptând Alopecurus myosuroides, pentru care riscul este considerat ca fiind mediu. Riscul agronomic este scăzut chiar și în situația în care SULTAN COMPLET ar fi utilizat fără restricții. Luând în considerare riscul inerent și pe cel agronomic pentru dezvoltarea rezistenței, se concluzionează că riscul de dezvoltare a rezistenței la SULTAN COMPLET a speciilor de buruieni țintă este scăzut. Dezvoltarea rezistenței poate fi prevenită sau redusă prin alternarea cu alte erbicide cu un mod diferit de acțiune sau prin amestecarea în rezervor cu alte produse cu moduri diferite de acțiune. Astfel, recomandăm aplicarea următoarelor măsuri:

  • Utilizarea dozei de aplicare recomandate;

  • Aplicarea unui singur tratament/cultură/sezon;

  • Utilizarea produsului în amestecuri în rezervor sau, alternativ cu alte erbicide, care nu conțin substante active din grupurile de rezistență K3 (metazaclor) și respectiv, F3 (clomazonă).

  • Aplicarea măsurilor agrotehnice suplimentare în vederea menținerii unei infestări reduse cu buruieni.

Rotația culturilor:

Dacă recoltarea rapiței s-a realizat în condiții normale, orice cultură principală poate fi însămânțată. În acest caz, nu este necesară o perioadă de așteptare după recoltare. Dacă trebuie făcută o însămânțare timpurie din cauza compromiterii culturii în toamnă, poate fi deja replantată rapiță, după o prelucrare intensă a solului înainte de însămânțare. Dacă se intenționează însămânțarea cerealelor, este nevoie de o perioadă de așteptare de 4 săptămâni și de o prelucrare superficială a solului (25 cm). Paiele rezultate nu vor fi folosite ca furaje. Culturile succesive recomandate în primăvară, sunt cele majore/principale, cum ar fi cerealele de primăvară, sfecla de zahăr, porumb și mazăre. Aceste culturi pot fi însămânțate fără restricții. Este recomandată o prelucrare superficială a solului (20 cm) înainte de însămânțare.

COMPATIBILITATE : Produsul SULTAN COMPLET poate fi compatibil cu multe dintre produsele folosite în mod curent în România la culturile omologate. Amestecurile vor fi utilizate imediat ce au fost preparate. În mod obligatoriu, se vor respecta și instrucțiunile de folosire a produsului partener. Modul de comportare al culturii la utilizarea amestecurilor este mult influențat și de condițiile meteorologice. Nu amestecați niciodată produsele fără a efectua în prealabil teste de compatibilitate pe suprafețe mici. Evitați amestecarea în rezervor a unui număr mare de produse (erbicide, fungicide, insecticide, fertilizanți foliari, regulatori de creștere, după caz), care pot rezulta în soluții foarte concentrate, cu efecte antagonice sau fitotoxice.
Erbicid SULTAN COMPLET

Google+
Google
Facebook
Producători
Distribuie produs
Informații producători
Slideshow produse
Seminte de ceapa rosie R4593
Seminte de ceapa PX07713119 F1
Seminte de salata capatana SV 0001LB
Seminte de varza alba TROPICANA F1
Seminte de tomate JAG 8810 F1
Seminte de vinete albe BIBO F1
Seminte de varza NOZOMI F1
Seminte de ardei gras SALANA F1
Seminte de vinete CLASSIC F1
Seminte de varza GLORIA F1 SEMINIS
Seminte de ardei capia UIGAR F1
Portaltoi CARNIVOR F1
Seminte de ardei gras CAMPONA F1
Seminte de tomate SWEETHEART
Seminte de ceapa alba COMETA F1
Seminte de tomate LANDOLINO F1
Seminte de pepene galben JUCAR F1
Seminte de varza ORACLE F1
Seminte de castraveti CLOUD F1
Seminte de morcovi ROMANCE F1

Top