(+40)756.126.538
comenzi@agrolegvaro.ro
Precedentul
Produsul 4 din 31
Acest produs a fost adăugat în catalogul nostru la data de 5 iunie 2013
Următorul

DICOPUR TOP 464 SL

DICOPUR TOP 464 SL
(1 L)

Producător:
NUFARM
Preţ cu TVA:
47,00 Lei


Descriere produs


Omologare: nr. 2679 / 19.12.2006

Contine: 344 g/l acid 2,4 D din SDMA + 120 g/l dicamba

Proprietati fizico-chimice: DICOPUR TOP 464 SL se prezinta sub forma de lichid limpede, omogen, mobil, de culoare galben brun, ce contine 344 g/l 2,4 D din sare DMA si 120 g/l dicamba.

Mod de actiune: DICOPUR TOP 464 SL este o combinatie de 2 substante active, acid 2,4 D si dicamba, este un erbicid selectiv si sistemic actionand asupra buruienilor atat prin absorbtie la nivelul frunzelor cat si a sistemului radicular. Mecanismul de actiune se bazeaza pe dereglarea proceselor de crestere, aparitia malformatiilor si inhibarea cresterii radacinilor. Plantele de cultura (grau, porumb) metabolizeaza rapid cele 2 substante active, in schimb la buruienile dicotiledonate (sensibile) acest proces este foarte lent, situatie care explica selectivitatea foarte buna pentru speciile monocotiledonate si fitotoxicitate ridicata pentru speciile dicotiledonate.

Mod de utilizare: DICOPUR TOP 464 SL este omologat in Romania conform tabelului de mai jos:

 

Cultura

Buruieni combatute

Doza de aplicare L/ha

Grau

Buruieni dicotiledonate anuale si perene

0.8-1.0 L/ha in functie de gradul de infestare si talia buruienilor

(postemergent – grau la faza de infratire – formarea l-lui internod, buruieni dicotiledonate la 2-4 frunze)

Porumb

Buruieni dicotiledonate anuale si perene

1.0 L/ha postemergent (porumb in faza de 4-6 frunze, buruieni dicotiledonate la 2-4 frunze, Cirsium < 10 cm inaltime)

 

DICOPUR TOP 464 SL se aplica in postemergenta la culturile de grau si porumb in vederea combaterii a numeroase specii de buruieni dicotiledonate anuale si perene. 

La culturile de cereale paioase se aplica in faza de infratire a cerealelor pana la formarea primului internod iar speciile de buruieni sa fie in faza mica de cca 2 - 4 frunze si maxim 10 - 15 cm inaltime pentru buruienile perene.

Nu este recomandata aplicarea erbicidului cand cerealele paioase sunt in faza avansata (peste 3 internodii) deoarece apar efecte fitotoxice cu reducerea productiei la hectar.

In  sol, prin activitatea microbiologica, erbicidul  este descompus in functie de umiditate si temperatura astfel, in conditii normale, erbicidul se degradeaza  in 14 zile, iar in conditii de seceta la 2-3 luni.

La cultura de porumb, DICOPUR TOP 464 SL se aplica când plantele de cultura au 4 - 6 frunze iar buruienile sunt in faza de rozeta. Eficacitatea erbicidului este asigurata de conditiile  climatice (umiditate) inainte si dupa tratament, de respectarea dozei/ha si a epocii optime a buruienilor dicotiledonate la tratament, cat si a plantei de cultura, de pregatirea solutiei si administrarea ei uniforma.

Printre burienuile combatute se numara: Amaranthus retroflexus (stir), Abutilon theoprasti (teisor), Anthemis arvensis (romanita), Brassica nigra (mustar negru), Chenopodium album (loboda salbatica), Capsella bursa pastoris (traista ciobanului), Cirsium arvense (Palamida), Convolvulus arvensis (volbura), Delphinium consolida (Nemtisor de câmp), Fumaria officinallis (fumarita), Matricaria chamomilla (musetel mirositor), Polygomun aviculare (troscot), polygonum convolvulus (hrisca), Rubus caesius (mur), Stelaria media (rocoina), Sisymbrium officinale (voinicica), Sonchus arvensis (susai), etc.

Cantitatea de solutie recomandata a se aplica pe suprafata de un Ha este de 200 - 600 Litri.

Compatibilitate: Produsul DICOPUR TOP 464 SL este compatibil cu majoritatea insecto-fungicidelor mai putin cele cu reactie bazica. Inainte de utilizare verificati listele de compatibilitate.
DICOPUR TOP 464 SL

Google+
Google
Facebook
Producători
Distribuie produs
Informații producători
Slideshow produse
Seminte de porumb KWS 2376 50 MB
Seminte de porumb KWS 3381 20 KG
CROPMAX
Seminte de morcovi NANTES MAMBO
Seminte de morcovi NANTES
Seminte de castraveti MIRABELLE F1
Seminte de varza NOZOMI F1
Seminte de ardei capia KAPTUR F1
Seminte de varza GLORIA F1 SEMINIS
Seminte de tomate AMERIGO F1
Seminte de telina de radacina REX
Seminte de varza JETODOR F1
Seminte de ceapa OLOROSO F1
Seminte de pepene verde BARAKA F1
Seminte de ardei gras YECLA F1
Seminte de tomate PROLINA F1
Seminte de tomate KILATES F1
Seminte de ardei gras BAGOLY F1
Seminte de salata verde HELMUT
Seminte de tomate MERCEDES F1 (SHIRLEY F1)

Top